BEGLAZING

Beglazing door Sips Schilderwerken BV GroningenOnze glasafdeling houdt zich o.a. bezig met het herstellen van glasschades en het vervangen van lekke ruiten (beglazing) voor diverse opdrachtgevers zoals woningbouwverenigingen, bouwbedrijven en particulieren.

Ook vervangen wij enkel glas door isolerende beglazing om het wooncomfort te verbeteren en de energiekosten te verlagen.

Voor monumentale gebouwen wordt vaak gekozen voor monumentenglas, achterzetglas en/of beglazing met zogenaamde Wiener Sprossen (roeden in de spouw van het glas).

Beglazingen worden door ons volledig volgens NEN 3569 (veiligheidseisen beglazingen) geleverd en geplaatst.

NEN 3569 geeft eisen voor verticaal geplaatst, rondom lijnvormig opgelegd vlakglas, toegepast als bouwproduct voor gebouwen en bouwwerken, om het risico van lichamelijk letsel bij ongevallen door het breken van glas ten gevolge van een stootbelasting door personen te beperken. Deze norm is niet van toepassing in situaties waarbij het glas niet bereikbaar is voor personen of alleen bereikbaar en/of benaderbaar is voor personen tijdens onderhoud en reparatie. Deze norm is niet bedoeld om te worden toegepast op glas toegepast in tuinbouwkassen.
Verder kunnen wij ook spiegels, hardglazen puien, zonwerende en geluidwerende beglazing leveren en aanbrengen. Alsmede herstel van glas in lood.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is samengesteld uit twee ruiten met een tussenlaag van kunststof PVB-folie, waarmee de ruiten tot een eenheid zijn gemaakt. Bij breuk kleven de scherven aan de tussenlaag en geven daardoor geen gevaarlijke losse scherven. Hierdoor wordt het door de ruit vallen voorkomen en wordt lichamelijk letsel tot een minimum beperkt.
Naast veiligheid bij glasbreuk werkt veiligheidsglas ook inbraakvertragend. In veel bouwbesluiten wordt volgens de Nederlandse Norm (NEN 3569) zelfs aangeraden om veiligheidsglas te gebruiken.

Gehard glas

Gehard glas is veel sterker (harder) dan gewoon glas. Dit komt door een thermische behandeling die het glas heeft ondergaan, waarbij het tot meer dan 600° C verhit wordt. Na het verhitten wordt het glas snel afgekoeld, waardoor het gaat krimpen.
Doordat gehard glas zo sterk is kan het niet bewerkt worden. Alle bewerkingen moeten dus gebeuren vóór de thermische behandeling.
Gehard glas is uiteraard veel moeilijker te breken dan gewoon glas, wat belangrijk is op het vlak van veiligheid, maar ook voor de inbraakwerendheid. Als gehard glas toch breekt, heeft het een heel ander breukpatroon dan standaard glas. Terwijl gewoon glas scherven vormt bij het breken, valt gehard glas uiteen in kleine, afgevlakte stukjes glas. Dit minimaliseert het risico op verwondingen.

Wilt u meer weten ?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van ons bedrijf?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via ons directe nummer onderaan deze website.
U kunt ons uiteraard ook mailen. Klik hier voor ons contactformulier.

 

VESTIGING

Postbus 629
9700 AP GRONINGEN

Bezoekadres
Hoendiep 162, Groningen
t 050 525 58 55

Btw NL.81.59.03.637.B01
KvK 02093923

NEEM CONTACT MET MIJ OP

NAAM

ONDERWERP

EMAIL

TELEFOON

Sitemap
Disclaimer en privacy
© Studiomedes